onsdag 5 januari 2011

Kramsnö

Vilken vinter det har varit hittills!! Iskallt, vitt och underbart. Raggsockar, kakelugnsbrasa och frostfjädrar mellan förnstren. Nu tycks det vända, det har regnat och droppat och surtöat till och från under veckan. Snöntäcket blir grådaskigt och fult, folk står på näsan överallt och snart är väl alla halkskydden slutsålda. Men idag har kung Bore åter slagit med häpnad, denna gång med en alldeles fantastisk kramsnö som arsar ner från skyn.
Ett tillfälle man inte får missa.

Inga tonårsugglor kunde slita sig från datavärmen, men jag kastade mig flinande ut med i blötsörjan när jag såg genom fönstret hur Michael började rulla en stor snöboll.

Under en timme skulpterades det fram en grinig skapelse som hade en hel del på hjärtat. Så vi lät honom (och hans anhängare) komma till tals:



För nog är det kul med en nostalgisk gammaldags vinter i år igen. Och nog är det svårt att fatta att klimatförändringarna pågår medan julhandeln kanske har slagit nya rekord och medelsvensson bokar en välförtjänt flygresa till andra sidan jordklotet för femte året i rad. För här i Norden märker vi ju inte så där värst mycket av det. Men det pågår. Fråga de fattiga folken på klotet. Som råkar bo i de områden där effekterna redan är dramatiska.

Så man får göra det lilla man kan för att bidra till att vända trenden. Shoppa liiite mindre i år. Cykla till jobbet liiite mer (när snön är borta - för givetvis har jag inte vinterdäck på den). Vara liiite mer klimatsmartvaken. Tjata på nattugglorna att stänga av datorerna när de någon gång mot all förmodan inte sitter vid den.

Puss på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Byter bloggplattform

Om man ska komma framåt måste man lyfta foten, placera den framför den andra foten och flytta över vikten framåt. Nu byter jag bloggplattf...