onsdag 22 december 2010

Morbid klimatturism



Lyssnar på nyheter i radion. Satte kaffet i halsen. "Klimatturism" - en sorts turism som snabbt ökar. Jag tror inte mina öron, letar på nätet och hittar bekräftelsen på att företeelsen är känd och till och med anses ha en positiv sida:

" Hansi Gelter tror själv turismen är bra.
- Många turister vill se isbergen och pingvinerna innan de försvunnit på grund av den globala uppvärmningen och de snabbt smältande isarna. Genom de turister som åker dit skapas ambassadörer som blir mer medvetna och återvänder hem och berättar."
Läs hela artikeln här.

Jahapp, godmorgon.

Vackraste och kallaste vintern i Sverige på år och dar. Men varmaste runtom i världen. Isarna smälter och regnet öser ner lite här och var. Klimatförändringarna pågår, Kyotoavtalet blir aldrig påskrivet, och julhandeln skryter med att nå nytt försäljningsrekord.


Och då är det väl himla käckt att också unna sig att ta ett flygplan för att hinna se pingvinerna och isbjörnarna göra sina förtvivlade sista överlevnadsförsök.

Fyfan.

Skål för alla dumma idioter.

Nu går jag ut och hjälper några talgoxar och blåmesar att överleva. Och skiter i julklappshopping i år. Och stannar hemma och njuter av vintern.




(det blev snöängel igårkväll istället för julkalender i sängen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Byter bloggplattform

Om man ska komma framåt måste man lyfta foten, placera den framför den andra foten och flytta över vikten framåt. Nu byter jag bloggplattf...