onsdag 20 april 2011

Upp och iväg!


Frukosten var god. Det blir 22 grader idag. Strax promenerar vi iväg till oma och firandet i gammelland. Hoppas borgmästaren får höra om blöjor i papperskorgen, matrester i toan och gamlingar lämnade ensamma på pottstolen i flera timmar. Det är nämligen så det går till på ålderdomshemmet där min oma bor. Så har det inte alltid varit. Det är besparingar sen några år. De har lett till att den kompetenta personalen flyr eller blir sjukskrivna och kvar blir bemanningsföretagsfolk, ynglingar utan utbildning, som ska utföra jobbet. Förra månaden vägrade oma bli tvättad och påklädd - av en 16årig pojke. Han var tacksam och flydde vidare, hon satt i nattdressen hela dagen.
Allt detta och lite till fick vi höra igårkväll. Vi var hos Armand och åt gott. Min faster ringde och ville tala med far, men Armand föreslog att hon kom över istället. De bor ju grannar. Så blev det, och alla var försiktigt glada och pratade om ofarliga ting. Som situationen i åldringsvården tex.
Bra kväll :)!!
Bilden visar "haring". Sill på holländskt vis, på stranden i handen. Mmmmm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Byter bloggplattform

Om man ska komma framåt måste man lyfta foten, placera den framför den andra foten och flytta över vikten framåt. Nu byter jag bloggplattf...