torsdag 2 februari 2012

tycka

jag tycker så mycket så jag inte vet vad jag tycker. jag tycker att det är helt självklart att alla är så stressade att de inte vet vad de ska tro, eller tycka. jag tycker det är märkligt att alla så stressade för egentligen tycker jag inte folk i allmänhet får så mycket mer gjort än förr. tvärtom tycker jag folk i genomsnitt snackar mycket men gör rätt lite.  jag tycker det borde vara bättre ordning och mer styrning, men jag tycker ingen ska lägga sig in mina beslut eller mina val, som ju bygger på hur jag tycker att något ska skötas. jag tycker över lag att man ska utgå ifrån att människor kan, vet och vill. jag tycker det är helt tokigt att det finns folk som inte tror på andras välvilja.

här hemma tycker jag det är min rättighet att ta igen mig och vara lat. jag tycker också att borde vara mer aktiv. över lag tycker jag att jag är för slö (hemma), men jag tycker också att jag verkligen behöver vila för att orka vara pigg (på jobbet). jag tycker detta hörs helt vansinnigt, och jag tycker någon borde säga till mig på skarpen, för jag tycker inte jobbet ska ta mer plats och energi än fritiden. jag tycker en kollegas valspråk "det ska vara balans" är ett oerhört viktigt rättesnöre att gå efter.

jag tycker informationssamhället är en fantastisk sak. men det är jobbigt att söka rätt på information om allt, till exempel om Cesars hjärtsvikt. jag tycker egentligen att veterinären borde veta och förklara allt för mig. men jag tycker inte man ska lita blint på veterinärer, de är trots allt bara människor - precis som jag. jag tycker därför att det är superbra att all information finns på internet. men det är ju lite jobbigt att hantera all den där informationen, tycker jag. för hur ska jag handla, utifrån det jag vet? jag tycker det är lite jobbigt att veta för mycket.

jag tycker inte man ska ha så stort kontrollbehov, för det hämmar den kreativa processen. den kreativa processen är avgörande, tycker jag, för utveckling och nya upptäckter. dessutom är kreativiteten bra för hälsan. jag tycker kreativiteten minskar, ju mer kontroll jag försöker ha över saker och ting, som till exempel hur man ska medicinera Cesar. jag tycker också att min inre förmåga till att känna tillit förstörs i takt med allt jag tar reda på. jag tycker att tillit är en av de viktigaste egenskaperna i samspelet mellan människor. jag tycker mer tid borde läggas på att skapa tillit.

om man släpper människor för fria, då ballar det ur, tycker jag. då blir det bara flum och snack och ingen tar ansvar. det är jätteviktigt med struktur. jag tycker att struktur samtidigt kan vara väldigt kvävande. till exempel planerar jag alltid mina lektioner, det är viktigt tycker jag, att komma förberedd och påläst till en lektion. det gäller att eleverna vet var de har mig, att de kan lita på min strukturella och ledande förmåga. men jag tycker det är en självklarhet att släppa strukturen så fort jag märker att stämningen dör. när eleverna tappar gnistan i ögonen, då måste jag byta till ett annat grepp, släppa min planering och följa känslan. jag tycker det är både oerhört kul och oerhört jobbigt på samma gång. det ger en kick, men tar energi. jag tycker det ser ut som om jag har med mig eleverna på det här. men jag vet inte om de alltid tycker om det. ibland tappar jag min struktur, och det tycker jag är jobbigt.

jag tycker inte om att alla tycker så mycket. i bloggar, på fb, i tidningen, i luftrummet. alla bara tycker och tycker, men få människor kan, eller gör. det är så himla lätt att tycka. ta till exempel det här med att sköta sin hälsa, det är viktigt och bra och en självklarhet, tycker jag. men jag äter fel (inte mycket grönt, fleromättat, eller fullkorn etc...) rör mig knappast (om man inte räknar trapporna på jobbet) och sitter minst 70% av dagarna. Jag tycker det är rätt fel. men att visa att jag kan och gör (rätt), det är det svåraste tycker jag. för jag tycker det blir så himla präktigt att göra rätt. alla tycker man ska göra rätt (sköta hälsan), men jag har faktiskt ingen lust. jag tycker jag har rätt till att inte ha någon lust. så länge jag inte är en belastning för någon annan.

jobbigt att behöva tycka så mycket. tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Byter bloggplattform

Om man ska komma framåt måste man lyfta foten, placera den framför den andra foten och flytta över vikten framåt. Nu byter jag bloggplattf...