söndag 15 juli 2012

Snåla arrangörer - tumme ner

Rikard RMK och hans band Kompaniett gjorde två brakspelningar på Grebbestadskarnevalen i helgen. Det strömmade in folk i Kajutans öltält och gänget fick Grebbestad att hoppa och dansa. De är kända, de är proffsiga, de är tajta, de leverar. Alla som var där och lyssnade var imponerade över kvaliteten och energin i deras framträdande. Publiken ville bara ha mer.

De fick inget gage, utöver sina omkostnader för att ta sig till Grebbestad. Jag vet inte hur förfrågan skett eller hur dealen gått till. Jag vet att killarna tycker det är kul att hänga i Grebbestad en helg och att de inte spelar för pengarna just den här gången, och jag låter dem häcka i mitt vardagsrum såklart. Rikard älskar Grebbestad och vill gärna visa sin barndomsby sin uppskattning. Ok så långt.

Men det blir jävligt osmakligt när deras välvilja utnyttjas och exploateras. När en av arrangörerna hoppar upp på scenen under första kvällen när publiken skanderar "en gång till" och får det att låta som om man gjort ett svårt VAL mellan en svindyr artist och RMK och sen gentilt lovar att RMK ska FÅ en spelning till. Som om de bjuder på något. Som om arrangörerna är dem som förtjänar applåder och tack. Som om Grebbestadskarnevalen gör RMK en stor tjänst när de får spela på deras heta scen när det i själva verket faktiskt var tvärtom. När det är killarna som bjudit på sin professionalitet. När de spelade strömmade folket in i öltältet nämligen, redan på fredagen.
Fem unga killar med jävligt tunna plånböcker som bjuder Grebbestad på två kanonbra entimmesspelningar mot resan betald, några öl och varsin torr burgare.

De kunde åtminstone ha fått ett rejält tack för de ställde upp en gratiskväll till?!

Usch vad dålig stil!

Ifall nu någon berörd person läser detta blogginlägg; ni kan ju kolla in RMK´s senaste musikvideo här nedan med just nu nästan 15000 visningar på bara fyra dygn, och fundera över om ni inte ska betala en goodwillslant nästa gång de spelar för att göra Grebbestad glada?

Hälsningar från en illa berörd mamma...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Byter bloggplattform

Om man ska komma framåt måste man lyfta foten, placera den framför den andra foten och flytta över vikten framåt. Nu byter jag bloggplattf...