torsdag 26 juli 2012

Het dag


Årets hetaste dag. Alla låg på klipporna eller i vattnet men inte jag, Mirja och Kellie för vi var i Strömstad på Räkanhoppet... Hurra.

Julia har vilat i drygt tre veckor, och nu skulle det startas i LA minsann. Vi hade räknat ut att hennes start skulle gå av stapeln runt 11 tiden, så det var avfärd hemifrån vid kvart över nio. Man måste ju ha lite marginal för oförutsedda händelser (som att man tappar släpet, får punktering eller att motorn börjar koka - högst möjliga scenario). Vi var på plats kl 10, temperaturen steg duktigt och runt halv 12 började vi förstå att det skulle bli en lång dag. Och het.

För att göra en lång historia kort så startade de till slut när klockan var halv 2, både häst och dotter helt överhettade och mentalt utmattade. Det gick som det gick, 2 stycken tvärnit på 3e hindret och därmed utesluten. Har aldrig hänt förut. Julia stannar aldrig. Men idag gjorde hon det, och hade troligen alldeles rätt. det var för hett, för länge, för fel.

Så vi struntade i andra starten, och smet hem.

herregud. 30 grader och hopptävling är ingen bra kombo.

Trevligare på kvällen sedan, när Siv firade födelsedag i en sval trädgård med grill och vin.

(imorgon tävlar vi hoppning igen) (tidigare på dagen dock - redan vid nio går starten) (borde funka, eftersom våra hjärnor inte har dunstat bort ännu vid den tiden....väl?)
För att Julia inte ska koka bort i väntan på starten lägger vi på henne blöta lakan.
Kellie var en bra tävlingshund. Hon satt stundom kopplad vid bilen.
Låg i skuggan och hade det bra. Hon skällde nästan inte alls :)
Så här snyggt såg det ut på andra hindret...
I Sivs trädgård :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Byter bloggplattform

Om man ska komma framåt måste man lyfta foten, placera den framför den andra foten och flytta över vikten framåt. Nu byter jag bloggplattf...